Drömmen om Paradiset (The dream of Paradise)

sammanfattande handling
En experimentell dokumentärfilm av tonsättare Lennart Westman och filmare Björn Skallström om en kvinna som flyttade ut på landet för att återhämta krafter i den miljö hon hoppades skullle bli hennes paradis. Men efter upprepade trakasserier av bostadsrättsföreningens styrelse tar hon till slut det smått bisarra beslutet att låta sig begravas i sin egen trädgård - och uppgå i blommornas värld, som hon älskar.

lllll

Läs lite mer kring bakgrunden till filmen och dess handling:
Christina i Småland, trött och utbränd, längtar ut på landet i förhoppningen att där återfinna sina krafter, få lugn och ro, ja hitta tillbaks till något slags balans. Hon finner till slut sitt "paradis" vid en herrgård på småländska höglandet, nära en vacker sjö. När hon efter stor möda installerar sig i sin nyinköpta idylliska bostadsrätt är hon ensam boende där och känner att krafterna så sakteliga börjar återkomma i samspelet och harmonin med den omgivande naturen. 
Efter en tid flyttar dock andra människor in i närliggande sommarbostäder som också tillhör samma herrgårdskomplex. Vissa av dessa kommer snart att ingå i bostadsrättsföreningens styrelse och utvecklar i tilltagande grad en märklig avoghet gentemot den i grunden milda och fridsamma Christina, vilket tar sig uttryck i olika former av mer eller mindre sofistikerade trakasserier gentemot henne; bland annat parkerar de alla sina bilar mot Christinas tomt. Deras kommentar till hennes vädjan att inte göra så blir paradoxalt nog:
– Vill du slippa bilar skulle du ha flyttat ut på landet."

Christina upplever till slut att styrelsen helt enkelt vill ha henne därifrån. Allt kulminerar i en surrealistisk upplösning (i filmen) där Christina låter sig begravas i sin egen jord, täckt av begravningsföljets blommor, på den öppna uppgrävda yta som var tänkt att bli ett paradisiskt trädgårdsland, och som en anlitad manlig arbetskraft skulle hjälpa henne att bereda. (Men, som denne lämnade ofullbordad när han väl hade erhållit sin betalning för det jobb han aldrig slutförde. ) Kortfilmen Drömmen om paradiset inleds i expressiva scener där Christinas inre tankar och djupa besvikelse manifesteras i varierade miljöer i anslutning till sitt boende, och som följs av hennes självpåtagna begravning i "trädgården" som hon nu väljer att förenas i, bland rosor och lupiner – bortom sina plågoandar: " Att få uppgå i blommornas värld, och bli ett med dem, ett andrum, och sen får vi se..."

lllll

producerad med stöd av Film i Jönköpings län

logo         affish i A3-format                                                        

lllll

www.composerwestman.se

lllll

 

 

 

Behöver du kvalitativ översättning? Anlita Language Team översättningsbyrå i Stockholm som översätter till och från svenska och engelska. Hög kvalitet. Snabb leverans. Bra pris.

 

Language Team för översättning svenska engelska.

 

Beskrivning: Beskrivning: lin3.gif

 

www.swedish-english.com

 

översättning svenska engelska

 

lllll

utbildning svenska envgelska

Språktjänster - undervisning i svenska och engelska